Fietsen was nog nooit zo lekker. Veleau gaat culinair!

 • calender
  Datum:

  25 mrt

 • time
  Tijd:

  11:00 - 17:00

 • Pin
  Locatie:

  Lier 2500
  Aarschotsesteenweg 1

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Beschrijving

Ga je graag op ontdekking en hou je van verrassingen? Spring dan zaterdag 25 maart op je fiets, volg de Veleau-overstromingsroute en ontdek wat voor interessants én lekkers de provincie Antwerpen en Regionaal Landschap Rivierenland op enkele locaties voor jou in petto hebben.

Veleau Culinair (27 km) voert je mee met de stroom van waterprojecten die de regio rijk is. Je fietst langs de Lierse Nete, natte overstromingsgebieden, kronkelende beken, vogelrijke plassen en door het rustgevende platteland van Duffel, Kontich, Lint, Hove en Boechout.  Op 25 maart, tussen 11u en 17u, bieden de provincie Antwerpen en Regionaal Landschap Rivierenland jou op twee stopplaatsen een culinaire verrassing aan! Stopplaatsen met info en foodtrucks vind je hier.

Speciaal voor de Vlaamse Waterdagen maakte Regionaal Landschap Rivierenland een mooie brochure van de route. Die kun je krijgen aan de infostanden tijdens Veleau Culinair. Ook op een aantal plaatsen in de omgeving van de route kun je brochures vinden. Een overzicht vind je in onderstaande pdf. Maar je kunt ook de brochure downloaden.

 

Heb je de smaak te pakken? Check dan zeker onze andere routes. Ze zijn 25 à 35 km lang en leiden je langs mooie en vaak onbekende plekjes aan het water. Ontspannend én leerrijk, want je komt heel wat te weten over het provinciale waterbeleid. Mooie illustraties en tekst begeleiden je onderweg. Vergeet dus zeker je smartphone niet! De routes zijn gratis en staan op het platform van RouteYou. Aan het begin van elke route vind je een parking.

Bijkomende informatie

Partners