Leerkrachtenwandeling – Expeditie: Ruimte voor water

 • calender
  Datum:

  22 mrt

 • time
  Tijd:

  13:00 - 16:30

 • Pin
  Locatie:

  Lier 2500
  Mechelsesteenweg 365

 • euro
  Prijs:

  €€0.00

Schrijf je in

Beschrijving

Doelgroep: Leerkrachten eerste graad secundair onderwijs

Naar aanleiding van ons 30-jarig bestaan en Wereldwaterdag gunnen we jullie, leerkrachten, een unieke blik achter de schermen van onze activiteit ‘Expeditie: Ruimte voor water‘. Op woensdagnamiddag 22 maart ’23 bieden we een gratis leerkrachtenwandeling aan in de Netevallei nabij het PIME. We laten jullie proeven van dit programma voor de eerste graad van het secundair onderwijs en onderbouwen het kader met de bijhorende doelstellingen en eindtermen (o.a. ruimtelijk bewustzijn en systeemdenken).

Deze activiteit is een echte aanrader voor leerkrachten die vakoverschrijdend willen werken rond het thema ruimte en klimaat aan de hand van een specifieke case.

De activiteit ‘Expeditie: Ruimte voor water’ wordt begeleid door een gids die met de leerlingen regelmatig stopt op interessante plekken langs het parcours van het PIME tot aan een gecontroleerd overstromingsgebied. De leerlingen werken in groepjes met een iPad en leren al doende over het landschap. Zo werken ze onder andere met een kompas, gaan ze aan de slag met een interactieve watertafel en bestuderen ze de typische fauna en flora van het wetland. 

#netedagen23

Bijkomende informatie

Partners

 • Logo kleine nete