Leren over water vanop de fiets

 • calender
  Datum:

  25 mrt

 • time
  Tijd:

  10:00 - 17:00

 • Pin
  Locatie:

  Herentals 2200
  Vorselaarsebaan 56

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Beschrijving

Verken de valleien van de Kleine Nete en de Aa per fiets. Houd regelmatig halt langs de route en leer bij over het belang van water voor mens en natuur. Ontdek waarom en hoe er rond water gewerkt wordt in de beide valleien. Laat je onderdompelen in de wereld van vernatting, hermeandering, ontharding, valleiherstel, … tijdens deze afwisselende fietstocht tussen Herentals, Grobbendonk, Vorselaar en Lille.

 

De fietstocht heeft een lengte van ongeveer 30km, langswaar verschillende tussenstops zullen worden voorzien. Een aantal van deze tussenstops zullen bemand zijn, andere zijn voorzien van informatieborden.

 

De fietstocht is door iedereen vrij te fietsen op zaterdag 25 maart tussen 10u en 17u. Inschrijven is niet nodig. Reken op een drietal uur om de volledige route af te leggen, mogelijke drankpauzes niet inbegrepen. De route en een overzicht van de tussenstops zijn beschikbaar vanaf 8 maart 2023 via www.RLKGN.be. De route zal voorzien zijn van bepijling. Een deel van de route loopt over onverharde paden, maar de route is bij normale weersomstandigheden toegankelijk voor elk type fiets.

 

In principe kan de route overal aangevat worden. Kom je echter met de wagen, zijn volgende start- en stopplaatsen aangewezen:

 • Parking Netepark (Vorselaarsebaan 56, 2200 Herentals)
 • Parking centrum Vorselaar (Nieuwstraat 21, 2290 Vorselaar)

Partners: Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, stad Herentals, gemeente Lille, gemeente Vorselaar, gemeente Grobbendonk, VMM, VLM, ANB, Provvcincie Antwerpen, Natuurpunt, Boerennatuur Vlaanderen, KVRI Vorselaar

#Netedagen23

Bijkomende informatie

Partners