Leuven River Upcycling: opruimtocht per kano en kajak

 • calender
  Datum:

  19 mrt

 • time
  Tijd:

  09:30 - 15:30

 • Pin
  Locatie:

  Rotselaar 3110
  Molenstraat 2

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Schrijf je in

Beschrijving

Op zondag 19 maart organiseren de Dijlejutters van de Kayak Club Leuven een opruimtocht op de Dijle, in kader van het project Leuven River Upcycling en de Vlaamse Waterdagen, in samenwerking met maakleerplek en ondersteunende partners Stad Leuven en Peddelsport Vlaanderen.

We varen vanuit de Leuvense Vaartkom met kajaks en kano’s stroomafwaarts onder de ring door langs de mooie meanders van Wijgmaal richting Molen van Rotselaar, en eren daarbij de rivier. Het wordt een soort schattenjacht gezien we in de weken nadien een deel van het gevonden materiaal willen hergebruiken i.s.m. het High Tech Lab van maakleerplek. Pret verzekerd!

Aan de Molen van Rotselaar kan iedereen zich omkleden, volgt een kort overzicht van het project Leuven River Upcycling en het burgeronderzoek, en drinken we nog iets om de dag af te sluiten.

Reserveer alvast de datum 19 maart, van 9.30u tot in de namiddag rond 15.30u. Aantal deelnemers beperkt tot 25. Vertrek en aankomst in de Molen van Rotselaar. De vooropgestelde tijdsduur van de tocht is richtinggevend.

OPGELET: Alle deelnemers moeten kunnen zwemmen en hebben liefst ook ervaring met varen op stromend water. De minimumleeftijd is 9 jaar, kinderen jonger dan 18 jaar kunnen enkel deelnemen mits begeleiding van volwassene(n).

Bijkomende informatie

Partners