Waterwijs 2023

 • calender
  Datum:

  22 mrt

 • time
  Tijd:

  12:30 - 16:00

 • Pin
  Locatie:

  Sint-Katelijne-Waver 2860
  Duffelsesteenweg 101

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Schrijf je in

Beschrijving

Op 22 maart vindt de volgende editie van WaterWijs plaats. Op deze dag nemen boeiende sprekers je mee in hun projecten en vertellen je hoe je aan de slag kan met water op jouw bedrijf. Met ons programma richten we ons vooral op de telers.

Het Departement Landbouw en Visserij komt het nieuwe GLB toelichten. Ook subsidie en investeringsmogelijkheden nemen we onder de loep. Hoe en waar kan je nog investeren? Wat zijn de mogelijkheden op jouw bedrijf wanneer het over water gaat en hoe maak je je bedrijf veerkrachtiger.

Onze experten water begeleiden je daarna op een beurs door alle praktische mogelijkheden. Wanneer is peilgestuurde drainage een meerwaarde? Hoe begin je aan een waterbassin? Is druppelirrigatie interessant voor je vollegrondsteelt? Zuivering en ontsmetting van water, kan je daar makkelijk mee aan de slag of vraagt dat toch een grote investering van tijd en moeite? Welke vraag je ook hebt, onze onderzoekers staan klaar om deze te beantwoorden en om je te begeleiden naar duurzame wateroplossingen. Niet enkel met impact op de korte termijn maar ook oplossingen waar je in de toekomst letterlijk en figuurlijk de vruchten van kan plukken.

Ontdek het volledige programma op de website. Afsluiten, napraten en netwerken doen we met een frietje en een drankje.

Inschrijven is gratis maar verplicht.

Bijkomende informatie