Op audio-ontdekking langs de Warmbeek, één van de mooiste waterlopen in Vlaanderen

 • calender
  Datum:

  19 mrt - 27 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Hamont-Achel 3930
  Beverbekerdijk 50

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Beschrijving

Ontdek al wandelend of fietsend verschillende audiofragmenten verstopt langsheen de Warmbeek!

De vallei van de Warmbeek in Hamont-Achel is een ideaal gebied om te wandelen en te fietsen. De hele vallei is er gelegen in het Europees habitatrichtlijngebied waardoor je er in een groene en rustige omgeving vertoeft. De hoofdader van de vallei is de Warmbeek, één van de zuiverste waterlopen in Vlaanderen. Met een uitgebreid wandelnetwerk doorheen de vallei en met het beroemde fietsknopennetwerk kan je zelf een eigen fietstocht uitstippelen.  Daarnaast heeft de Warmbeekvallei verschillende cultuurhistorische (een trappisten abdij!),  recreatieve en avontuurlijke (het beverpad!) locaties die heel wat te bieden hebben voor jong en oud. Startpunten voor de verschillende wandellussen vinden we ook terug langs een aantal van deze toplocaties.

Speciaal voor de Waterdagen zijn zes audiofragmenten geplaatst langs de Warmbeek. De fragmenten zijn geplaatst op bestaande wandellussen van Stad Hamont-Achel, waarvan de startlocaties De Achelse Kluis, Domein de Bever en t‘ Mulke zijn. De meeste fragmenten zijn ook met de fiets te ontdekken.

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft een audiotour uitgewerkt die beschikbaar is via de app van izi.TRAVEL. Onderweg kun je de audiopunten scannen (QR-code) en beluisteren met je smartphone. Deze audiofragmenten bieden een extra dimensie aan je tocht en zo kom je snel meer te weten over de Warmbeek. Met de app ontvang je ook een melding wanneer je in de buurt komt van een volgend audiopunt om te beluisteren.

Bekijk de tour hier

Onze audiostops zijn aangeduid op het overzichtskaartje (2de foto). Vind interessante wandellussen langs deze stops op https://www.toerisme-hamont-achel.be/doen/wandelen/de-warmbeekvallei.

In de vallei is parkeergelegenheid aan de startlocaties. Met de trein neem ga je best tot Neerpelt om vervolgens met bus 18a tot Achel statie of Achel Kerk te gaan. Vanuit beide locaties zijn aanlooproutes naar de vallei.

Bijkomende informatie

Partners

 • logo vmm