In de BRES voor water: Beken spotten in Mettekoven

 • calender
  Datum:

  19 mrt - 27 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Heers 3870
  Mettekovenstraat 1

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Beschrijving

Trek jij er graag op uit met de fiets of al stappend? En koppel je graag het aangename aan het nuttige? Ga dan aan de slag met het fiets- en wandelboekje “In de BRES voor Haspengouwse beken” van provincie Limburg. De routes brengen je langs waterlopen, waar je zelf de waterstand kan meten. Bovendien vind je in het boekje leuke doe-tips voor jong en oud.

Speel beekbingo of maak je eigen waterzuiveringsstation. Deze Waterdagen-activiteit is ideaal om samen op ontdekking te gaan en al dat moois nog intenser te beleven. Zo maak je van dit gezinsuitje een leerrijk funmoment. 

Deze route start  in de Mettekovenstraat in heers en volgt een route van 3km met 2 meetpunten. De beschrijving van de route kan je terugvinden in het boekje op pagina 13.
Interesse? Bestel of download jouw boekje door hier te klikken. Uiteraard ook nog geldig na de Vlaamse Waterdagen. 

Wil je meer weten over hoe je waterstanden kunt meten en wil je bijdragen aan ons onderzoeksproject? Ontdek dan ook de activiteit “In de BRES voor water: Haspengouwse beken meten”. of “In de BRES voor water” in Mechelen-Bovelingen en Borgloon

In de BRES voor water is een burgerwetenschapsproject van de provincie Limburg, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de Vlaamse Milieumaatschappij & het Bekkensecretariaat Demerbekken en UHasselt/I-BioStat.

Bijkomende informatie

Partners

 • logo vmm