In de BRES voor water: Haspengouwse beken meten

 • calender
  Datum:

  19 mrt - 27 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Sint-Truiden 3800
  Steenkuilstraat 2

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Beschrijving

Geïnteresseerd in hoe de seizoenen en klimaatverandering onze waterlopen beïnvloeden, en wil je dat eens met eigen ogen zien en analyseren? Dan is dit jouw kans. 

Omdat waterlopen zo belangrijk zijn voor planten, dieren en mensen, lanceerde de provincie Limburg de campagne “In de BRES voor water”. Vrijwilligers, studenten en wetenschappers onderzoeken samen de waterkwaliteit van de Haspengouwse beken. De data helpen het provinciebestuur om de beken en hun valleien gezonder te maken en ze te wapenen tegen de klimaatverandering. 

Wil jij jouw steentje bijdragen? Dan zijn de Vlaamse Waterdagen hét ideale moment. Je kunt eenvoudig deelnemen, door de waterstand en de waterkwaliteit aan een van de 40 meetpunten in Haspengouw te registreren. Bij elk meetpunt vind je ook een infobord. Je kunt dit eenmalig doen of op regelmatige basis. 

Kies een meetpunt in jouw buurt, of ga op ontdekking met het wandel- en fietsboekje dat je langs enkele meetpunten leidt (zie de drie activiteiten “In de BRES voor water” in Mechelen-Bovelingen, Heers en Borgloon). Het boekje bevat ook leuke doe-tips voor jong en oud. 

Meer info en alle meetpunten vind je op www.indebresvoorwater.be.

“In de BRES voor water” is een burgerwetenschapsproject van de provincie Limburg, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de Vlaamse Milieumaatschappij & het Bekkensecretariaat Demerbekken en UHasselt/I-BioStat.

Bijkomende informatie

Partners