In de BRES voor water: Trappen langs beken

 • calender
  Datum:

  19 mrt - 27 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Borgloon 3723
  Graethempoort 6

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Beschrijving

Trek jij er graag op uit met de fiets of al stappend? En koppel je graag het aangename aan het nuttige? Ga dan aan de slag met het fiets- en wandelboekje “In de BRES voor Haspengouwse beken” van provincie Limburg. De routes brengen je langs waterlopen, waar je zelf de waterstand kan meten. Bovendien vind je in het boekje leuke doe-tips voor jong en oud. Speel beekbingo of maak je eigen waterzuiveringsstation. Deze Waterdagen-activiteit is ideaal om samen op ontdekking te gaan en al dat moois nog intenser te beleven. Zo maak je van dit gezinsuitje een leerrijk funmoment. 

Deze route start in de Graethempoort in Borgloon en volgt een route van 28,5km langs 5 meetpunten. Je volgt de bekende, blauwe bordjes van het fietsroutenetwerk langs fietsknooppunten 154-151-161-163-164-167-168-169-161-162-153-152-154. Natuurlijk kan je ook altijd op een andere plek op de route inhaken. Aan het startpunt en onderweg vind je heel wat horecazaken.

Je komt langs 5 meetpunten. Vind je dat te veel? Dan kan je ervoor kiezen om slechts op enkele punten je waarnemingen door te geven. We geven ook wat suggesties voor doe-opdrachtjes aan de meetpunten.

De beschrijving van de route kan je terugvinden in het boekje op pagina 21.
Interesse? Bestel of download jouw boekje door hier te klikken. Uiteraard ook nog geldig na de Vlaamse Waterdagen. 

Wil je meer weten over hoe je waterstanden kunt meten en wil je bijdragen aan ons onderzoeksproject? Ontdek dan ook de activiteit “In de BRES voor water: Haspengouwse beken meten” of “In de BRES voor water” in Mechelen-Bovelingen en Heers.

In de BRES voor water is een burgerwetenschapsproject van de provincie Limburg, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de Vlaamse Milieumaatschappij & het Bekkensecretariaat Demerbekken en UHasselt/I-BioStat.

Bijkomende informatie

Partners

 • logo vmm