AFGELAST Vaar mee met de milieuboot vanuit Hasselt

Deelnemen

Beschrijving

De milieuboot vaart op 22 maart in de voormiddag van 10u tot 13u op het Albertkanaal vanuit Hasselt. Jong of oud? Iedereen is welkom voor deze interessante tocht over water!

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8. Lesgevers/gidsen zitten inbegrepen in deze prijs.
De tocht duurt 3 uur. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.

In de week zijn er ook educatieve milieuboottochten voor scholen.

Het Albertkanaal is de belangrijkste waterweg in Vlaanderen, jaarlijks worden bijna 40 miljoen ton goederen vervoerd. Het verbindt de haven van Antwerpen met Luik en Nederland.
Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema’s zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod.

De Educatieve Milieuboottochten worden gesteund door het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. De Milieuboot ondersteunt rechtstreeks en onrechtstreeks de Sustainable Development Goals (SDG’s).

 • calender
  Datum:

  22 mrt

 • time
  Tijd:

  10:00 - 13:00

 • Pin
  Locatie:

  Hasselt 3500
  Slachthuiskaai Parking Gelatine

 • euro
  Prijs:

  €8 euro volwassenen, 4 euro -18 jarigen

Deelnemen

Bijkomende informatie

 • Inschrijven noodzakelijk:

  Ja

 • Toegankelijk met rolstoel/kinderwagen:

  Ja

 • Contactgegevens:

  Naam: Parsifal De Smet
  E-mailadres: info@milieuboot.be

 • Type activiteit:

  Educatie

 • Meer info:

  https://www.milieuboot.be/