Vernattingsproject in Damme

Deelnemen

Beschrijving

Natuurpunt wordt 20 jaar! En dat willen we vieren met een container die door Vlaanderen reist. Op 27 en 28 maart trappen we af met een eerste tourneestop in Damme.

De Stadswallen van Damme zijn een natuurgebied van 140 hectare groot, gelegen bij de Wallen van Damme. Het gebied bevat de grachten van de omwalling naast moerasbossen en verlandingsbiotoop. In de 17e eeuw was Damme een versterkte stad (Staats-Spaanse Linies), met een typisch stervormig grondplan. De hydrologie binnen de wallen, alsook tussen de wallen en de Romboutswervedijk is van cruciaal belang voor het behoud en herstel van de unieke biotopen. Specifieke maatregelen werden genomen om de vernatting van de graslanden en moerasbossen te verwezenlijken. Een uniek realtime hydrologische meetnetwerk ondersteunt de maatregelen.

Bezoekers kunnen dit weekend een kijkje nemen in het Natuurpunt-bezoekerscentrum in wording. Het natuurgebied wordt opengesteld voor bezoekers, gidsen ter plaatse zullen toelichting geven over de historiek, ecologie en hydrologie. Ook iFLUX is samen met enkele professoren van de Advanced Master ‘Think Water’ (UAntwerpen) ter plaatse om het realtime hydrologisch meetnetwerk toe te lichten.

 • calender
  Datum:

  27 mrt - 28 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Damme 8340
  Dammesteenweg 2

 • euro
  Prijs:

  €Gratis

Deelnemen

Bijkomende informatie

Partners