WaterWijs

Deelnemen

Beschrijving

Op 22 maart is het Wereldwaterdag en geven we met het Proefstation voor de Groenteteelt meteen ook het startschot van de tweede editie van WaterWijs. Van 22 maart tot 25 maart organiseren we ’s avonds webinars rond water in de tuinbouw. Elke webinar zetten we een ander thema op de agenda en daar kan jij vanop de eerste rij bij zijn.

Op 25 maart zetten we om 19u30 waterbeschikbaarheid in de kijker met als gastspreker Sarah Garré.
Waar de andere webinars eerder voor het professionele publiek zijn, is deze webinar voor iedereen vrij toegankelijk. Aan de hand van concrete voorbeelden schetsen we een beeld van waterbeschikbaarheid in de tuinbouw. Van waar komen we? Waar staan we nu? En waar kunnen we in de toekomst aan verwachten? Is er nog hoop of zijn het druppels op een hete plaat? Al je vragen worden beantwoord in dit boeiende webinar.

Sarah Garré is onderzoeker bij ILVO (het instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek) en professor aan de Universiteit van Luik. Zij heeft een passie voor de rol van water op onze planeet en hoe we er beter mee kunnen omgaan. Zij leidt deze avond in.
Er wordt de laatste jaren veel gepraat over klimaatverandering. In deze sessie tonen we eerst welke impact we verwachten voor de komende jaren. Daarna gaan we dieper in op hoe we ons kunnen wapenen tegen droogte én wateroverlast.

Als tuinbouwers de samenwerking aangaan met burgers, bedrijven en natuurverenigingen, kunnen we ons samen wapenen tegen droogte en wateroverlast. We gaan in op mogelijke oplossingen en hoe we samenwerking kunnen opzetten om ons te verzekeren van voldoende water tijdens droge periodes en om ons weerbaar te maken tegen een extremer klimaat. De gebiedscoalitie Water+Land+Schap is zo een mogelijke oplossing waar we deze webinar iets dieper op in gaan.

 • calender
  Datum:

  25 mrt

 • time
  Tijd:

  19:30 - 21:00

 • Pin
  URL:

  https://www.proefstation.be/event/waterwijs-dag-3

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Deelnemen

Bijkomende informatie

 • Inschrijven noodzakelijk:

  Ja

 • Toegankelijk met rolstoel/kinderwagen:

  Ja

 • Contactgegevens:

  Naam: Robby Sallaets
  E-mailadres: robby.Sallaets@proefstation.be

 • Type activiteit:

 • Meer info:

  https://www.proefstation.be/

Partners