Werken aan nieuwe overstromingszone

Deelnemen

Beschrijving

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en provincie Limburg realiseren een overstromingszone op de Kleine Herk in Borgloon, met een financiële bijdrage van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Aquafin en de stad Borgloon. De werken kaderen binnen de ruilverkaveling Jesseren en zijn bijna afgerond. De overstromingszone kan 16,7 miljoen liter water bufferen.

De overstromingszone ligt achter de industriezone Tivoli, in de buurt van het Stationsplein en de oude stroopfabriek. Dankzij de combinatie van de verschillende wachtbekkens in het gebied, wordt de wateroverlast er op ruimere schaal aangepakt. Het hele gebied dat zich stroomafwaarts van Tivoli situeert, heeft baat bij de werken. De overstromingszone zal dus ook het lagergelegen Wellen extra beschermen tegen wateroverlast bij hevige regen.

Wandeling

De nieuwe overstromingszone ligt in de buurt van het Stationsplein in Borgloon. Je passeert de overstromingszone als je van het Stationsplein/de stroopfabriek naar Verborgen Moois van Mariënlof wandelt, door eerst de bruine kruisjes en daarna de rode pijltjes te volgen. In de stroopfabriek bevindt zich tevens de toeristische dienst, waar je met vragen over wandelingen in de buurt terechtkunt.

De abdij van Mariënlof is in de volksmond beter gekend als het klooster van Colen. De panoramische uitzichten en de erfgoedrijkdom zijn de belangrijkste troeven van dit Verborgen Moois. Kunstenaars laten zich graag inspireren door deze magische plaats.

 • calender
  Datum:

  20 mrt - 28 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Borgloon 3840
  Stationsplein 8

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Deelnemen

Bijkomende informatie

Partners