Zorg jij mee voor een propere Dijle?  (Leuven, Mechelen)

 • calender
  Datum:

  27 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Leuven 3001
  Kardinaal Mercierlaan 94

 • euro
  Prijs:

  €Gratis. Donaties of sponsoring worden ingezet om het project te ondersteunen.

Schrijf in

Beschrijving

Peddelsport Vlaanderen, de Leuvense Dijlejutters van de kayakclub KSKCL, JCI en Maakleerplek Leuven slaan de handen in elkaar en organiseren tijdens de Vlaamse Waterdagen één van onze vele Paddle Cleanups op de Dijle in Leuven en Mechelen.   

Starten doen we aan het prachtige kasteel van Arenberg, om dan via de fraaie en eeuwenoude Leuvense binnenstad te eindigen aan de Maakleerplek te Leuven (Stapelhuisstraat 13). Een prachtige en uitdagende tocht van +/- 4 kilometer uitgestippeld door Sport Vlaanderen die kan worden afgelegd in een kajak, SUP of kano terwijl je geniet van de rustige omgeving en het stralende weer.  

Tijdens deze Paddle Cleanups zal in samenwerking met een groep van de Dijlejutters in Leuven en de Newmoonkajakkers uit Mechelen ook afval van in de Dijle worden verzameld en gerecycleerd. Dit afval zal dan uiteindelijk worden verzameld aan ons eindstation: het High Tech Lab in de Maakleerplek in Leuven. In deze Maakleerplek heb je na deze tocht nog de kans om een rondleiding te krijgen, en zo het project “Leuven River Upcycling te leren kennen. Een plaats waar ze via high tech(nieken) afval omzetten in sportmaterialen.

Een leuke educatieve sportactiviteit voor het gezin waarbij sport als middel wordt gebruikt om plezier te beleven en bewustzijn te creëren rond het belang van propere rivieren, de problematiek van zwerfvuil en de mogelijkheden van circulaire economie.

Peddelsport Vlaanderen ondersteunt een 40-tal clubs in Vlaanderen, maar werkt samen met gemeenten, steden, waterwegbeheerders en Sport Vlaanderen aan een “proper” Peddelroutenetwerk.

 

Verschillende startlocaties (Leuven, Mechelen) zullen aangeboden worden via een inschrijvingslink.

Meer informatie? Contact via  info@peddelsport.vlaanderen

Bijkomende informatie

 • Inschrijven noodzakelijk:

  Ja

 • Toegankelijk met rolstoel/kinderwagen:

  Neen

 • Meer info:

 • Contactgegevens:

  Naam: Peddelsport Vlaanderen
  E-mailadres: info@peddelsport.vlaanderen

 • Type activiteit:

  , ,

Partners