24 februari 2021

Beleef de Vlaamse Waterdagen: in je bubbel of online

22 maart is het Wereldwaterdag en dat laten we dit jaar niet zomaar voorbij drijven! We zetten onze waterlopen in het zonnetje. Noteer alvast de week van 20 tot 28 maart in je agenda als je onze waterlopen eens van een andere kant wil bekijken: via een wandeling of fietstocht met je bubbel, of online vanuit je zetel.

Dankzij vele inspanningen is de waterkwaliteit de laatste decennia sterk verbeterd. En dat mogen we samen vieren, ook al is het in de eigen bubbel of online. Water is misschien wel onze meest waardevolle grondstof. We moeten dan ook alle zeilen bijzetten om ons watersysteem veilig te houden en duurzaam te maken. Wereldwaterdag is de perfecte aanleiding om daar nog eens de aandacht op te vestigen.

Organiseer zelf je activiteit

Van 20 tot 28 maart bundelen we zoveel mogelijk activiteiten die het bewustzijn rond water en watergebonden natuur verhogen. Wil je meedoen en er zelf een organiseren? Meld je activiteit aan op onze website. Daar maken we tal van evenementen in en langs onze waterlopen bekend voor jong en oud!

Water moet je beleven

Water is van iedereen, voor iedereen. Water moet je voelen, zien en beleven! Heel wat waterlopen werden de voorbije jaren terug zichtbaar in de stad. Vissen keren terug naar hun natuurlijke habitat, overstromingen zijn beter te voorspellen en we hebben veel woongebieden extra beschermd tegen wateroverlast. Al deze realisaties mogen gezien worden ! We kunnen best fier zijn op wat we hebben bereikt. Heb je ook iets gerealiseerd en mag het gezien worden? Meld je activiteit zeker aan. Samen vergroten we de beleving van water!