We mogen en moeten blijvend kunnen genieten van water

Dankzij vele inspanningen is de toestand van het water de laatste decennia sterk verbeterd. Toch blijven verdere inspanningen nodig willen we de doelstellingen van de Europese kaderrichtlijn Water halen.

Dat kunnen we niet alleen. Daarom bundelen tal van partners uit de Vlaamse watersector de handen. We willen in de weken rond Wereldwaterdag met verschillende activiteiten in en langs het water het bewustzijn vergroten. Zo blijven we samen werken aan een goede toestand van het water!

Naast de Brusselse en Waalse waterdagen hebben we daarom nu ook onze Vlaamse Waterdagen. Zo maken we samen van Wereldwaterdag een echt feest!

LIFE Belini

Deze website werd ontwikkeld binnen het Europese project LIFE Belini, dat met meer dan 40 acties in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië ijvert voor een goede toestand van het water in het Dijle-Zenne en Demer bekken. Een aantal acties in het projectgebied vinden dan ook plaats binnen onze Fiere Rivieren campagne. Deze campagne bundelt tal van activiteiten over heel het land die bijdragen aan een beter waterbewustzijn.

logo campagne Fiere Rivieren