Water is een van onze belangrijkste grondstoffen: voor ons lichaam, voor ons voedsel, en voor de planeet. Samen met tientallen partners investeert de Vlaamse Milieumaatschappij daarom elke dag in water. En dat levert resultaat: de waterkwaliteit in Vlaanderen gaat er op vooruit, het waterbewustzijn groeit. Daar mogen we trots op zijn!

Tegelijk is er nog steeds werk aan de winkel: om de doelstellingen van de Europese kaderrichtlijn Water te halen, zijn er nog verdere inspanningen nodig. Daarom willen we samen met onze partners inzetten op nog meer water en nog meer bewustzijn. Zo gaan we samen voor een goede toestand van het water.

Voor de derde keer organiseren we in 2023 de Vlaamse Waterdagen. Van 18 tot en met 26 maart  surft Vlaanderen mee op een golf aan activiteiten. De Vlaamse Milieumaatschappij organiseert niet alleen zelf mee, we geven ook ondersteuning voor de promotie van alle activiteiten van onze partners en andere organisatoren.

We maken samen van Wereldwaterdag een spetterend Waterfeest!

LIFE Belini

Deze website werd ontwikkeld binnen het Europese project LIFE Belini. Met meer dan 40 acties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië ijvert dit project voor een goede toestand van het water in het Dijle-Zenne bekken en het Demerbekken.